Deze zalm uit de oven heeft een feestelijke topping van olijf en sinaasappel. Klinkt dat lekker of niet? De combinatie van hartig en zoet in de topping brengen de zalm helemaal in balans!
Aantal of hoeveelheid:2 porties
Koolhydraten: 2 gr pp zonder groente (7 gr met groente) (2 porties uit recept)
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Ingrediënten
2 filets zalm
50 ml bospaddenstoelenbouillon
2 klontjes roomboter
TOPPING
2 el olijfolie
blaadjes van 5 takjes peterselie
1 teentje gepeld knoflook
10 grote groene olijven
1 el kappertjes
rasp van ½ biologische sinaasappel (zonder het witte gedeelte)
1 el amandelmeel
Bereiding
Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden. Zet een ovenschaal klaar met de bouillon en 2 klontjes boter erbij.
Hak en meng de ingrediënten voor de topping - allemaal samen - grof. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
Leg de stukken zalm in de ovenschaal met bouillon en bedek ze met het olijvenmengsel.
Bak 15 minuten in de oven of tot de zalm gaar is en de topping begint te kleuren. Serveer 'op een bedje van' gemengde groente.
TIP voor erbij:
Naast de zalm is elke groente combinatie er lekker! Bijvoorbeeld 1 gesnipperde ui en bak die met 100gr kastanjechampignons, 100gr venkel en 75gr gekookte peultjes.
Laat me weten wat je van mijn verhaal vindt!
Comment Cancel