• Super lekkere aman­del-ba­naan­pan­nen­koek­jes!

    januari 21, 2019
  • Ontbijten met pannenkoeken is al een feest, maar het wordt nog beter wanneer je mango en banaan toevoegt

     

    Voor twee personen
    10 minuten bereiden
    20 minuten wachten

    Ingredienten:

    • 125 g diepvries mangostukjes
    • 125 g diepvries passievruchtblokjes 
    • 50 ml water
    • 60 g gluten vrij amandelmeel 
    • 1 banaan
    • 1 middelgroot ei
    • 1 tl zonnebloemolie 

    Bereidingswijze:

    1. Doe de mangostukjes, passievruchtblokjes en het water in een steelpan en verwarm 20 min. op laag vuur tot een fruitspread. Roer regelmatig. Doe de fruitspread in een bakje en laat a‘fkoelen tot gebruik.
    2. Meng het amandelmeel, de rijpe banaan en het ei in de blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
    3. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. bruin en gaar aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om, het beslag is niet erg stevig


    Voedingswaarde per eenpersoonsportie:

    • energie365 kcal
    • eiwit11 g
    • koolhydraten28 g
    • vet 22 g
      waarvan verzadigd2 g
    • natrium40 mg
    • vezels5 g