• Snacken in de avond, hoe ga je er mee om?

  januari 22, 2018
 • Ben jij een PowerSlimmer maar heb  je nog steeds ‘s avonds zo’n zin om te snacken? Heb jij inzicht in jouw moeilijke momenten? Voor veel mensen zijn de avonden en weekenden een lastig moment. Je ligt languit op de bank voor de tv en hebt zin in iets lekkers. Zonde natuurlijk als je de hele dag goed je best hebt gedaan en je je ’s avonds vergrijpt aan al dat lekkers. Toch moet je af en toe jezelf kunnen belonen met iets, ik geef je een aantal tips om op een verantwoorde manier te genieten van het begin van je weekend!

  Voorpret

  Genieten zit hem in kleine dingen, maar ook in de voorbereiding daarvan zodat je je er alvast op kunt verheugen. Door je in de ochtend al voor te bereiden op de avond zorgt dit voor voorpret en voor meer ontspanning. Kies dus nu al een lekkere film uit voor vanavond of dat ene superleuke tv-programma en leg je allerfijnste huispak klaar.

  Iets lekkers voor de buis

  Natuurlijk weet ik ook dat belonen in de vorm van eten ook een veel voorkomend puntje is. Bedenk dus ook vast wat jouw lekkere PowerSlim snack gaat worden vanavond 

  Hierbij wat ideetjes:

  • Jouw toetje eet jij lekker in de avond op de bank. Klop een eiwit stijf en spatel dit door een van de desserts met een beetje vloeibare zoetstof, bijvoorbeeld Chocolade. Hmm chocolademousse!
  • Maak een lekker kopje koffie, snijd een reep in kleine, mooie stukjes en snoep ze op als bonbonnetjes.
  • Geen fan van koffie? Maak lekker de drank warme chocolade klaar en kruip lekker de bank op.
  • Zin in hartig? Lekker genieten van een van de knapperige zoutjes uit het starterspakket zoals de smokey barbecue bites, cream union snacks of de chili snacks. Heerlijk in combinatie met een glas van je favoriete frisdrank (let op! Maximaal 1 kcal per 100 milliliter en niet meer drinken dan 330ml per dag. Bewaar hem dus voor vanavond).
  • Kan je niet kiezen uit alle opties? Dubbel genieten kan natuurlijk ook! Kies twee van de lekkerste snacks en neem van beide een halve portie. Bijvoorbeeld een klein kopje warme chocomel met een vanille wafel. Dan heb je de andere helft van de chocoladedrank en wafel nog over voor een ander moment.

  En belangrijk, vergeet er vooral niet van te genieten!

  Ayla Janssen | Diëtist PowerSlim22 december 2017