• Pittige kip curry masala

    juli 3, 2020
  • Bereidingswijze:

    Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de gember toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de kip toe en bak totdat deze net niet meer roze ziet. Voeg de curry kruiden toe en kort daarna de knolselderij en de tomaat en bak nog circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 30-40 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer er na het opscheppen nog een eetlepel Griekse yoghurt 5% vet door heen.
     
    Tip:
    Lekker met tomaat-komkommersalade.
     
    Masala ingredienten:
    • 120-150 g kipfilet, in stukjes. Mag ook met kippendijenfilet 
    • 150 g knolselderij, geschild en in blokjes
    • 1 tomaat, in stukken
    • ½ rode ui, fijn gesnipperd
    • 1 teen knoflook, fijn gehakt
    • 1 cm gemberwortel, fijn gehakt
    • 150 ml kippenbouillon
    • 1 el Griekse yoghurt 5% vet
    • Curry kruiden
    • 1 el olijfolie
    • Zout
    • Peper

    Curry kruiden:

    • 1 tl masala kruiden
    • ½ tl chili poeder (of een halve rode peper, heel fijn gesneden)
    • Zwarte peper (naar smaak)
    Voedingswaarde
    Energie  
    Kcal 333 Kcal
    Vet 12,8 g
    Koolhydraten 15,0 g
    Eiwitten 34,6 g