• Groene salade met avocado dressing

    december 3, 2018
  • Lunch of vooraf, voor 4 personen

     

    INGREDIËNTEN

    • 80 gram gojibessen
    • 1 stronk broccoli 
    • 2 avocado's 
    • ½ citroen
    • 75 gram rucola
    • 100 gram spinazie
    • 1 teentje knoflook
    • 2 el griekse volle yoghurt 
    • 50 ml water
    • el sesamzaadjes 
    • zout & peter

    INSTRUCTIES

    1. Laat de gojibessen in lauw water weken.
    2. Snijd de broccoli in roosjes.
    3. Kook ze in vier minuten beetgaar.
    4. Snijd één avocado in blokjes, besprenkel deze met citroensap en bewaar hem apart.
    5. Maal de andere avocado fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
    6. Doe er een gepeld knoflookteentje, de yoghurt en water bij en meng tot een egale dressing.
    7. Breng op smaak met zout, peper en citroen.
    8. Maak de salade van de avocadoblokjes, spinazie, rucola en de gekookte broccoli.
    9. Schep er royaal dressing doorheen.
    10. Giet de gojibessen af.
    11. Garneer de salade met sesamzaad en de gojibessen.