• Overheerlijke gezonde cannelloni!

    maart 19, 2019
  • Als je aan italiaanse cannelloni denkt, denk je aan zware pasta maaltijden! Wij hebben echter een heerlijk cannelloni gerecht gemaakt van courgettes met cottage cheese en kipgehakt. 

    Het recept is voor 2 a 3 personen en je staat ongeveer 30 minuten in de keuken!

  • Ingredienten: 

    • 2 courgettes
    • 1 sjalot
    • 1 teentje knoflook
    • 250 g kipgehakt
    • 150 g cottage cheese
    • 500 ml passata (gezeefde tomaten)

    En zo maak je het:

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Snijd de courgette in dunne plakken en besprenkel beide kanten met olijfolie, peper en zout.
    • Verhit een grillpan en bak de plakken aan beide kanten gaar.
    • Snijd ondertussen de sjalot en de knoflook fijn.
    • Bak de sjalot, de knoflook en het kipgehakt zo'n 5 minuten in een koekenpan totdat het kipgehakt gaar is.
    • Zet het vuur uit en roer vervolgens 100 gram van de cottage cheese door het kipgehakt heen. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de helft van de passata over de bodem van een ovenschaal.
    • Schep een lepel van het gehaktmengsel in het midden van een plakje courgette, rol dit op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit met de rest van de gegrilde courgette.
    • Giet de rest van de passata over de courgette rolletjes, verdeel de rest van de cottage cheese erover en zet de ovenschaal zo'n 15 minuten in de oven

     

    EET SMAKELIJK!