• Koolhydraatarm weekmenu voor het hele gezin!

    juli 5, 2022
  • Al deze recepten kun je maken voor jou én je gezin. Voor jezelf gebruik je dan de PS. food & lifestyle producten, voor de rest van het gezin kun je bijvoorbeeld volkoren producten nemen. Smakelijk eten!

    Maandagavond: bami 
    Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Marineer ondertussen de varkensreepjes in de sojasaus en sesamolie. Verhit een wok en bak de varkensreepjes ca. 2 minuten. Voeg de kool, prei en peper toe en bak nog 3 minuten op hoog vuur. Voeg de noodles toe en bak 2 minuten mee. Tot slot de taugé toevoegen. Naar smaak sambal toevoegen.
    Tip: Voeg op het laatst 40-50 g garnalen of omeletreepjes van één ei toe aan de bami i.p.v. de varkensreepjes.
    Ingrediënten
    • 1 pakje PowerSlim noodles
    • 40-50 g magere varkensreepjes
    • ½ rode peper, in ringen
    • 25 g prei, in ringen
    • 100 g spitskool, in dunne reepjes
    • 25 g taugé
    • 1 el Kikkoman sojasaus
    • 1 el sesamolie
    • Sambal oelek

    Dinsdagavond: romige pasta met zalm en spinazie 
    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en bereid de fusilli zoals vermeld op de verpakking. Kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee. Verhit de olijfolie in een wokpan. Fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Doe vervolgens de zalm erbij en bak deze 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de fusilli en de broccoli af en doe deze in de wokpan bij de zalm. Warm een minuutje goed door. Zet het vuur uit en voeg de roomkaas toe en roer goed door.

    Tip: Zin in echt culinair? Voeg dan wat schaafsel van een witte truffel toe.
    Ingrediënten
    • 1 zakje PS. food & lifestyle fusilli
    • 40-50 g zalmfilet in stukjes
    • 100 g broccoli in roosjes
    • 50 g prei in stukjes
    • ¼ ui, gesnipperd
    • 1 el olijfolie
    • 1 el roomkaas kruiden light
    • Peper
    • Zout

    Woensdagavond: Kip tandoori salade
    Doe de stukjes kipfilet in een kom en voeg de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, chili flakes, kaneel, kruidnagelpoeder en het citroensap toe. Schep dit goed door elkaar. Voeg daarna een halve eetlepel olijfolie, één eetlepel Griekse yoghurt en wat zout toe. Meng goed door elkaar en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en bleekselderij over een bord. Verdeel vervolgens de kipfilet over de salade en maak af met een eetlepel Griekse yoghurt en eventueel wat verse koriander.

    Ingrediënten
    • 100 g kipfilet in stukjes
    • 2 el Griekse yoghurt 0% vet
    • 50 g gemengde sla
    • ¼ komkommer in stukjes
    • 50 g bleekselderij in halve maantjes
    • 4 kerstomaatjes, gehalveerd
    • ½ teentje knoflook, fijngehakt
    • ¼ ui, gesnipperd
    • 1 el olijfolie
    • 1,5 tl paprikapoeder
    • ½ tl kerriepoeder
    • ½ tl gemalen koriander
    • ½ tl komijn
    • Snufje chili flakes
    • Snufje kaneel
    • Snufje kruidnagelpoeder
    • 1 tl vers citroensap
    • Zout
    • Eventueel: verse koriander

    Donderdagavond: fritatta met broccoli en champignons 
    Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de broccoli en champignons toe en roerbak circa 5-10 minuten. Klop de eieren los en voeg de kruidenkaas toe. Giet het eimengsel over de groente en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de frittata met een deksel op de pan ruim 5 minuten stollen.

    Ingrediënten
    • 2 eieren
    • 100 g broccoli, fijngesneden
    • 100 g champignons, gesneden
    • 0.5 ui, gesnipperd
    • 1 el kruidenkaas light
    • 1 el olijfolie
    • 1 teen knoflook, geperst
    • Peper
    • Zout

    Vrijdagavond: pita met rode kool en avocado
    Snijd de kipfilet in stukjes, de avocado in partjes en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes kipfilet rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het Mediterraan broodje bijna helemaal doormidden (zodat je deze kunt vullen straks) en rooster even onder de grill. Meng de yoghurt met de mayonaise, de knoflook, het citroensap en wat peper en zout. Roer goed door en meng vervolgens met de rode kool. Vul de pita met de kip, rode kool, avocado en de rucola.

    Ingrediënten
    • 1 PS. food & lifestyle Mediterraan broodje
    • 40-50 g kipfilet
    • 90 g rode kool, gesneden
    • 10 g rucola
    • ¼ avocado
    • 1 el Griekse yoghurt 0% vet
    • 1 tl mayonaise
    • ½ el olijfolie
    • ½ teentje knoflook
    • ½ tl citroensap
    • Peper
    • Zout

    Zaterdagavond: wrap met kipfilet en avocado
    Meng de avocadostukjes met peper en zout naar smaak en voeg het limoensap toe. Kook het ei, laat schrikken en snijd in partjes. Besmeer de wrap met de roomkaas en leg hier bovenop het plakje gerookte kipfilet. Verdeel de ui, bosui, tomaatjes, alfalfa, sla, paprika, avocado en het ei over de wrap. Garneer met de verse koriander. Laat de wrap open of rol de wrap op en steek er een satéprikker in. Passen niet alle ingrediënten in de wrap? Eet deze er dan los bij.

    Tip: Kidsproof! Voor de kinderen gebruik ik volkoren wraps. Even oprollen en klaar!
    Ingrediënten
    • 1 PS. food & lifestyle wrap
    • 1 el roomkaas kruiden light
    • 1 plakje gerookte kipfilet
    • 1 ei
    • ½ kleine avocado in stukjes
    • ½ groene paprika in reepjes
    • 3 cherrytomaatjes in kwarten
    • Paar blaadjes ijsbergsla in dunne reepjes
    • Handje alfalfa
    • ¼ rode ui, gesnipperd
    • 1 tl limoensap
    • 1 bosuitje in ringetjes
    • 1 el verse koriander, fijngehakt
    • Peper
    • Zout

    Zondagavond: kebabspiesjes met huzarensalade 
    Huzarensalade: Kook de bloemkoolroosjes circa 10 minuten in ruim water met de bouillon. Maak ondertussen een dressing van yoghurt, appelazijn, mosterd en de kruiden. Giet de bloemkool af en laat droogstomen in de pan. Laat de bloemkool afkoelen en wring het vocht eruit met een theedoek. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom. Meng de bloemkool, paprikastukjes, eieren, augurken, olijven, zilveruitjes, kappertjes samen met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast zodat deze lekker koud kan worden. Kebabspiesjes: Meng de tartaar met de kruiden en breng verder op smaak met wat peper en zout. Verdeel in vier of acht gelijke delen, voor vier grote spiezen of acht kleinere spiesjes. Knijp het tartaarmengsel rondom de satéprikkers, zodat er een langwerpig gehaktspiesje ontstaat. Grill de spiesjes in een grillpan of op de barbecue in circa 8 minuten rondom bruin en gaar. Frisse yoghurtsaus: Meng de yoghurt met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabspiesjes met de huzarensalade en de yoghurtsaus.

    Kebabspiesjes en yoghurtsaus
    • 400 g rundertartaar
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • ½ tl kaneel
    • 1 tl komijn
    • 10 g peterselie, fijngehakt
    • 100 g Griekse yoghurt 0% vet
    • 1 el verse kruiden (koriander, peterselie en munt), fijngehakt
    • Peper en zout
    • Extra: 4 of 8 (stevige) satéprikkers
    Huzarensalade
    • 300 g bloemkool in kleine roosjes
    • 1 groene paprika in kleine stukjes
    • 2 eieren (hardgekookt) in stukjes
    • 10 fijne augurken in kleine stukjes
    • 2 el olijven in kleine stukjes
    • 2 el zilveruitjes
    • 1 el kappertjes
    • 1 el (gedroogde) bieslook, fijngehakt
    • 3 el Griekse yoghurt 0% vet
    • 1 el appelazijn
    • 1 tl fijne mosterd
    • 1 blokje groentebouillon
    • Peper en zout
    • Extra: theedoek

     

     Een heerlijk weekmenu boordevol lekkere ingredienten voor jouzelf en je gezin! Smakelijk!