• Hartige beignets met kikkererwten en spinazie

    december 11, 2018
  • deze óverheerlijke beignets zijn voor 8 personen en je kan ze gebruiken als voorgerecht. De voorbereiding kost je ongeveer 20 minuten. 

    Benodigdheden: 

    • 350 gram gekookte kikkererwten
    • 100 gram spinazie 
    • 2 el tahin
    • 2 el citroensap
    • 1 el mosterd
    • 400 ml karnemelk
    • 3 eieren
    • 1/4 tl bakpoeder
    • 350 gr zelfrijzend bakmeel
    • peterselie
    • peper
    • zout
    • 1 tl paprikapoeder

    Bereiding: 

    Maal de kikkererwten, spinazie, tahin, paprikapoeder, citroensap en mosterd fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Giet de karnemelk erbij en kluts de eieren door het beslag. Mis het goed! Voeg op het laatst de bakpoeder en zelfrijzend bakmeel toe. Meng tot een goed samenhangend beslag, voeg peper en eventueel zout toe. 
    Schep een ruime eetlepel beslag in een bakpan met een scheutje olijfolie en bak de beignets ongeveer 3 minuten per kant. 

    Serveertip:
    smeer er bij het serveren van de beignets een beetje hummus over heen. Een heerlijk en gezond voorafje!