• De 5 lekkerste koolhydraatarme soepen

    januari 22, 2021
  • Wat is er nu lekkerder dan een kom warme soep in de wintermaanden? Niet alleen gezond en boordevol groenten maar als je een flinke pan maakt je hebt ook meteen een paar porties die je in de koelkast of vriezer kunt bewaren. Handig voor wanneer je geen tijd of zin hebt om te koken!

    Wat eet je bij de soep?

    Soep zelf bestaat over het algemeen alleen uit groenten en is dan ook geen vullende maaltijd. Je kunt er daardoor voor kiezen om eiwitten aan je soep toe te voegen zodat de soep een maaltijdsoep wordt. Je kunt natuurlijk ook iets bij je soep eten, bijvoorbeeld een broodje of een ander lekker PowerSlim product.

    Zo maak van je soep een maaltijdsoep

    Voeg eiwitten toe aan de soep:

    • PowerSlim fusilli
    • PowerSlim noodles
    • 120-150 gram gerookte kipfilet reepjes
    • 150-200 gram gerookte zalm blokjes, of bijvoorbeeld garnalen of coquilles

    Serveer een side dish bij de soep:

    • PowerSlim meerzaden bolletje met rauwe ham, roomkaas en rucola.
    • Geroosterd brood met een beetje kruidenroomkaas, bijvoorbeeld sesam lijnzaadbrood of het witbrood van PowerSlim. Ook lekker om het even aan te bakken in een pan met olijfolie, zout en Italiaanse kruiden.
    • Toastjes van PowerSlim, bijvoorbeeld met een beetje geitenkaas of roomkaas light.
    • De grissini oregano, lekkere soepstengeltjes van PowerSlim.
    • Een quesadilla van een PowerSlim wrap met 20+ smeerkaas, rode ui en eventueel sambal, een paar plakjes tomaat of een plakje ham.
    • Een lekkere PowerSlim pannenkoek.
    • Maak een lekker kaas-uienbroodje door een opengesneden broodje of een boterham te beleggen met geraspte kaas en wat uienringen. Even de oven in en klaar!

     5 koolhydraatarme soepen op een rijtje

    Heldere prei-uiensoep
    Verhit de boter in een diepe pan en bak de uienringen zacht en glazig. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de prei toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen het broodje doormidden, besmeer met de roomkaas en beleg met de rauwe ham en de rucola. Roer voor het opdienen de bieslook door de soep.
    • Ingrediënten soep:
    • 400 ml kruidenbouillon
    • 100 g prei in stukjes
    • ½ rode ui in ringen
    • 1 tl roomboter
    • ½ el verse bieslook, fijngesneden

    Champignonsoep met verse tijm

    Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer een derde van de champignons eruit en pureer de rest van de soep met de staafmixer. Roer de rest van de champignons, tijm en de kookroom erdoor en laat goed warm worden. Garneer eventueel nog wat extra verse tijm.
    Tip:
    Lekker met reepjes gerookte kip of geroosterd PowerSlim witbrood om er een volwaardige maaltijd van te maken.
    • Ingrediënten:
    • 200 g (kastanje)champignons in plakjes
    • 200 ml tuinkruidenbouillon
    • 2 el kookroom light
    • 1 el olijfolie
    • ½ rode ui, gesnipperd
    • ½ teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
    • Extra: staafmixer

    Bloemkoolsoep met kurkuma
    Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui en de selderij 2 minuten aan. Voeg de kurkuma toe en laat deze 1 minuut mee fruiten. Voeg de bloemkool toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer daarna met een staafmixer tot een egale soep en breng op smaak met zout en peper.
    • Ingrediënten:
    • 350 ml PowerSlim kruidenbouillon
    • 200 g bloemkool in roosjes
    • ¼ ui, gesnipperd
    • Takje selderij, fijngesneden
    • ½ el olijfolie
    • 1 tl kurkuma
    • Versgemalen peper
    • Zout

    Romige pompoensoep 
    Halveer de pompoen, schep de pitten eruit zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt en snijd dit vervolgens in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember ca. 4 minuten. Voeg de krachtbouillon toe maar houd de kipstukjes uit de bouillon apart, deze voeg je pas toe na het pureren van de soep . Voeg in totaal nog 1,5 x de inhoud van een bouillon pot water toe. Voeg de pompoenstukken toe en laat de soep ca. 30 minuten koken. Voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg als laatste de kip uit de krachtbouillon toe. Let op: dit is geen volwaardig eetmoment. Eet bij de soep een lekker stukje gebakken kabeljauwfilet om de maaltijd compleet te maken!
    Tip:
    Houd je van pittig? Fruit dan een in ringen gesneden rode peper mee met de ui, knoflook en gember.
    • Ingrediënten:
    • 1 Hokkaido pompoen
    • 1 pot krachtbouillon kip (bijvoorbeeld van Struik)
    • 200 ml kokosmelk
    • 1 witte ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 cm verse gember, geschild en in plakjes gesneden
    • 1 el olijfolie of kokosolie

     

    Tomatensoep 
    Fruit de ui en knoflook in 2 el olie in een soeppan totdat ze glazig zien. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout en laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg voor opdienen enkele blaadjes peterselie toe aan de soep. Let op: dit is een bijgerecht.

    • Ingrediënten:
    • 2 blikjes tomatenblokjes à 400g
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 el olijfolie
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 l (tuin)kruidenbouillon
    • Verse peterselie
    • Italiaanse kruiden
    • Peper
    • Zout
    • Extra: staafmixer

     

    SMAKELIJK!