De 5 populairste koolhydraatarme recepten van 2020
januari 7, 2021
1. Roerbakkip met broccoli en champignons
Bereidingswijze
Kook de broccoli roosjes 3 minuten in kokend water met een beetje zout. Giet af en houd even apart. Verhit de olie in een wokpan. Fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de rode peper toe en roerbak dit circa 1 minuut. Voeg de stukjes kip toe bak deze met de sojasaus en een beetje peper circa 5 minuten mee. Roerbak als laatste de broccoli en de champignons nog enkele minuten mee.
Tip: Vanaf fase 2B lekker met theelepel geroosterde sesamzaadjes.
Ingrediënten:
120-150 g kipfilet, in stukjes
100 g broccoli, in roosjes
100 g champignons
1 el rode ui, fijngesnipperd
0.5 rode peper, zaadjes verwijderd en heel fijn gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
1 el Kikkoman sojasaus
Zout
Peper
2. Wrap kip kerrie
Bereidingswijze
Meng de kip met de roomkaas, mayonaise, kruiden en het citroensap. Beleg de wrap me de rucola en de kip kerrie. Serveer met de schijfjes komkommer.
Tip: Je kunt in plaats van gerookte kipfilet, ook gekookte stukjes kipfilet gebruiken.
Ingrediënten:
1 PowerSlim wrap
40-50 g gerookte kipfilet in stukjes
½ komkommer in schijfjes
Handje rucola
1 el roomkaas light
1 el mayonaise
2 tl vers citroensap
2 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
½ tl chilipoeder
1 tl djahé
5 takjes bieslook, fijngehakt
3. Rode bieten salade feta
Bereidingswijze
Doe de bieten in een kom samen met de walnoten, balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper. Roer dit goed door. Verdeel de rucola over een bord en schep de rode bieten met de walnoten eroverheen. Bestrooi de salade met de feta.
Tip: Vervang de feta light door verse geitenkaas.
Ingrediënten:
90-100 g feta light
250 g gekookte rode bieten in blokjes
25 g rucola
5 walnoten, gehalveerd
1 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
Zout
Peper
4. Maaltijdsoep tomaat
Bereidingswijze
Verhit olie in een grote pan. Bak hierin de ui met knoflook in 1 minuut glazig. Voeg de tomaten uit blik, oregano, paprikapoeder, peper en zout toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur. Voeg de paprika's en winterpeen toe. Laat een paar minuten koken. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes tot deze gaar zijn.
Ingrediënten:
2uien, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 blikken gepelde tomaten
1 gele paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 winterpeen in schijfjes
600 g verse soepballetjes
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
Peper
Zout
5. Romige pasta met zalm, broccoli en prei
Bereidingswijze
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Laat de fusilli in het zakje zitten en kook circa 9 minuten. Kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee. Verhit de olijfolie in een wokpan. Fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Doe vervolgens de zalm erbij en bak deze 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de fusilli en de broccoli af en doe deze in de wokpan bij de zalm. Warm een minuutje goed door. Zet het vuur uit en voeg de roomkaas toe en roer goed door.
Tip: Zin in echt culinair? Voeg dan wat schaafsel van een truffel toe.
Laat me weten wat je van mijn verhaal vindt!
Comment Cancel