• Stress

  oktober 23, 2017
 • De Amerikaanse internist Dr. R. Kellman schrijft in Gezondnu van oktober dat het wetenschappelijk bewezen is dat stress sowieso dikmakend is. Hij geeft jou een aantal tips voor een stressloze eetervaring:

  1. eet niet onder het werk. Neem een pauze en creeer ruimte voor dankbaarheid, waardering en genot rond je eten. 
  2. sla geen maaltijd of eiwitrijke snacks over. Je lichaam moet elke drie uur eten. Het overslaan van maaltijden geeft stress, verhoogt je cortisolspiegel en stimuleert je lichaam om vet op te slaan.
  3. Kauw je eten grondig. Probeer elke hap minstens twintig keer te kauwen voor je hem doorslikt. Dit lijkt eerst waarschijnlijk een enorme, ondoenlijke verandering. Maar als je het probeert, zal het je verbazen hoeveel meer je van je eten geniet en hoeveel makkelijker afvallen wordt! 
  4. proef je eten goed. in een cultuur met voedsel in overvloed zie je het snel als iets vanzelfsprekend. Maar in feite is het een groot voorrecht dat voedsel beschikbaar is om je honger te stillen. Geniet van de smaak, de textuur en het aroma van elke hap; zo profiteer je van de 'Franse paradox' en val je sneller af.