• Bloemkoolrijst met garnalen en pittige mangosalsa

    juli 3, 2020
  • Bereidingswijze:

     Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het teentje knoflook en de garnalen toe en roerbak circa 2-3 minuten. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de bloemkoolkorrels toe en roerbak nog circa 2 minuten. Maak een salsa door de stukjes mango te mengen met de avocado, rode peper, koriander, een eetlepel olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met een beetje zout. Doe de bloemkoolrijst en garnalen op een bord en verdeel hier de mangosalsa overheen. Garneer eventueel nog met wat extra verse koriander.

    Let op: dit is een recept voor fase 3c!

    Ingrediënten:

    • 150-200 g grote garnalen
    • 200 g bloemkool, fijngemalen in de blender
    • ½ kleine mango in kleine stukjes (circa 150 g)
    • ¼ avocado in kleine stukjes
    • ½ kleine ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • ½ rode peper, heel fijn gesneden
    • 2 el olijfolie
    • Sap van een partje limoen
    • Paprikapoeder
    • 2 el verse koriander, fijngehakt
    • Peper
    • Zout
    Voedingswaarde
    Energie  
    Kcal 599 Kcal
    Vet 31,9 g
    Koolhydraten 34,9 g
    Eiwitten 37,0 g