• Aspergesoep met ham reepjes

    april 14, 2020
  • De tijd van de asperger komt er weer aan! Die heerlijke en gezonde asperges... Je kan er talloze recepten mee bedenken maar wij geven je vandaag een heerlijke aspergesoep mét hamreepjes voor fase 2A. 
    GENIET ERVAN! 

    Ingredienten:

    • 120-150 g gekookte ham, in reepjes
    • 150 g witte asperges, geschild
    • 50 g groene asperges
    • ¼ blokje groentebouillon
    • 50 ml halfvolle melk
    • Handje verse peterselie, fijn gesneden
     
    Bereidingswijze:

    Kook de asperges in een ruime pan met kokend water en wat zout circa 10 minuten. Giet de asperges af en vang het vocht op in een maatbeker. Vul (eventueel) aan met water tot 250 ml en breng opnieuw aan de kook. Snijd de asperges in stukken en voeg toe aan het kokende water samen met ¼ bouillonblokje. Laat het een paar minuutjes koken en pureer het geheel dan in de blender of met een staafmixer. Breng weer aan de kook en voeg de melk en de hamreepjes toe. Roer de helft van de peterselie er doorheen en garneer de kom met de rest.

     Tip:
    Als je aspergeschillen hebt kun je deze ook gebruiken. Doe ze in een pan met kokend water, bouillon en wat zout en peper laat een paar uur pruttelen. Snijd ondertussen de asperges die je aan de soep wil toevoegen in stukjes. Zeef de schillen uit de soep en je hebt nog een heerlijke soep!
     
     
    Voedingswaarde:

    Energie Kcal:     220 Kcal
    Vet:                  8,1 gram
    Koolhydraten:    11,1 gram
    Eiwitten:            23,4 gram